Welkom in de Kerkstraat 16

Kerkstraat 16

Dat is waar OHNE Ternat staat.
Bijna pal onder de kerktoren van Sint-Katherina-Lombeek.
De naam telt meer letters dan het dorp vierkante kilometers. Denk ik. Ik heb het niet nagemeten.

En toch was dit dé plek om te starten met OHNE Ternat. Uit rotsvaste overtuiging dat kiezen voor duurzaamzaligheid geen 'stadsgedoe voor hippe vogels' is, maar iets waar we allemaal gelukkiger van worden. Ook 'op den blèt'.

Ik vertel daar graag over, over die duurzaamzaligheid. In de winkel, op sociale media en ver daarbuiten. Een jaar geleden mocht ik dat heel uitgebreid doen in de podcast 'This is 42' waar Geert en Michael op zoek gaan naar wat hun echt gelukkig kan maken (Plotspoiler: duurzamer leven maakte Michael niet altijd gelukkiger, daarom nam ik hem graag mee in de heerlijke versie van de duurzaamzaligheid).

En toen kreeg ik hier en daar spreekwoordelijke sjotten onder mijn gat 'zet dat nu toch eens allemaal ergens op papier'. En aldus geschiedde, na veel weifelen, wikken en wegen.

Het zal hier te doen zijn dat je kan lezen (en wie weet in de toekomst ook beluisteren) hoe ik dat dan zie, die duurzaamzalige keuzes. Hoe ik hoop dat we zo samen altijd weer kunnen kiezen voor iets wat ons OHNegelooflijk blij maakt en toch een schone keuze is voor de wereld en iedereen die er na ons op zal rondlopen. Het zal soms serieus zijn, dan weer niet, soms kort, banaal zelfs, dan weer diepgravend en met frons in het voorhoofd. Maar altijd (op)recht uit mijn duurzaamzalig hart.

Ik hoop dat je hier vaak op verkenning komt: om inspiratie op te doen (tips, tricks, hacks), om even stil te staan (en het misschien grondig oneens te zijn met mij) en om altijd weer te beseffen hoeveel wij kunnen, ook vanonder die kerktoren, in dat onbeduidend schoon dorp. En ver, ver, daarbuiten.

Welkom en warme groet
Kristien